Receptek


   Tüzes, égő íze egyaránt illik gyümölcskompótokhoz, édességekhez, süteményekhez, sült almához vagy forralt borhoz, de vörös vagy zöld káposztával készült nehéz ételekhez, angolnához, sonkához és vadételekhez is. Hagymára tűzött babérlevéllel ízesíti a sós, savanyú húsönteteket vagy a húslevest. A speciális őrlésű szegfűszeg különleges ízt ad a karácsonyi mézeskalácsnak, kolbászoknak, valamint a currynek. A szegfűszeg erős fűszer, ezért óvatosan bánjunk vele.



Kellemes ízű főzet elkészítéséhez tegyünk egy teáskanálnyi porított növényt egy csésze forró vízbe, majd hagyjuk ázni 10-20 percen keresztül. Naponta legfeljebb 3 pohárral igyunk.




Forraltbor mártás

4 személyre:








2,5 adag száraz vörösbor






1 db fahéj






3 db szegfűszeg






1 db narancs






15 dkg cukor






1 db csillagánizs






5 db kardamom







 A narancs levét, a vörösbort, cukrot, szegfűszeget, ánizst, fahéjat, kardamomot felforraljuk és lassú tűzön sziruppá főzzük. Húzzuk le a tűzről és várjuk meg, míg kihűl. Szűrjük le és a hideg mártást muffin mellé kínáljuk.
Üzemeltető: Blogger.

Rendszeres olvasók